Aktuellt

2017-06-12

Ny Skåneled på Ven. Välkommen på invigning!

Ny Skåneled på Ven. Välkommen på invigning!

Kom och upplev Ven till fots.
Foto: Perry Nordeng

Som en del av Öresundsleden kan du nu vandra längs den natursköna och säregna ön Ven i Öresund. Passa på att ta dina första steg på leden och njut av sång- musik och grillad korv på invigningen den 17:e juni!

Den nya etappen som fått namnet SL5-9A: Ven runt, är 12 km lång och tar dig, i huvudsak på grusstigar, runt hela ön. Med sin speciella utformning - gräsbevuxna branter som ger känslan av en platå som reser sig ur havet, unika artrikedom och inte minst spännande historia erbjuder ön en stimulerande och omväxlande vandring. Det finns gott om faciliteter längs leden, såsom toaletter, vatten liksom närhet till caféer, restauranger, boende och sevärdheter. Med sin artrikedom är större delen av ön naturreservat. Här kan du skåda sällsynta jätte-fräken och roas av backsvalorna framfärd längs öns stupande branter.

Varmt välkomna till invigningen 17:e juni! Vi ses i Bäckvickens hamn klockan 12:15. Det bjuds på grillad korv med bröd, dricka, sång- och musik. För dig som vill finns det också möjlighet att vandra en del av etappen tillsammans med Skåneledsteamet från Region Skåne och Stiftelsen Skånska Landskap.

Vi vill veta vad du tycker

Har du erfarenheter eller synpunkter du vill dela med dig av? Ett bra tips eller kanske något du inte gillade? Skriv en kommentar. Vi vill gärna veta!

blog comments powered by Disqus