Aktuellt

2016-09-29

Vandringsevent lockade tusentals besökare!

Vandringsevent lockade tusentals besökare!

Vandringar längs Österlens stränder ingick i Eurorando
Foto: Johan hammar

Under en vecka i september njöt tusentals besökare från hela Europa av Skånes natur, kultur, städer och landsbygd. Efter många års arbete med att planera inför vandringseventet Eurorando kan vi äntligen säga att ja, Skåne är en vandringsregion av internationell klass!

Den 10-17 september arrangerade Skåne, Svenska Turistföreningen (STF) och Europeiska Vandringsföreningen (ERA) ett stort vandringsevent, Eurorando, här i Sveriges sydligaste region.

Under Eurorando kunde besökarna välja mellan över 80 dagsvandringar i hela Skåne (och dessutom på Själland i Danmark!). De mest bokade vandringarna fanns i nordvästra Skåne med närhet till värdstaden Helsingborg där också invigningsfest och avslutningscermoni arrangerades. Vandringarna var under veckan av varierande längd och svårighet och olika temavandringar visade upp Skånes breda utbud av natur, kultur, mat och historia.

Intresset från media har varit stort och Eurorando har uppmärksammats såväl på internationell, nationell som lokal nivå i olika medier. Eurorando är det event som fått störst uppmärksamhet i media i Skåne 2016.   

Lis Nielsen är President i ERA har varit lyrisk över alla de glada ansikten hon mött under veckan när hon varit runt på olika vandringar.  "Alle jeg møder omtaler Skåne i begejstrede vendinger og planlægger allerede nu at komme tilbage med familie eller venner."

Lite siffror från Eurorando:

- 3000 personer deltog i Eurorandoveckan
- Totalt vandrades över 100 000 km
- 24 olika nationaliteter deltog i Eurorando - de flesta europeer men även USA var representerat!
- 7189 unika vandringar genomfördes under veckan

Att Eurorandos deltagare lyckades pricka in en vecka där Skåne bjöd på vandring i sommartemperaturer gjorde inte veckan sämre. Nu fortsätter arbetet med att utvärdera effekterna av Eurorando och en sammanställning av besökarnas upplevelser kommer att finnas tillgängligt i november 2016.

Vi vill veta vad du tycker

Har du erfarenheter eller synpunkter du vill dela med dig av? Ett bra tips eller kanske något du inte gillade? Skriv en kommentar. Vi vill gärna veta!

blog comments powered by Disqus