Välkommen på Höstvandring med Skåneleden

För att fira att Skåneleden fyller 40 år anordnar Region Skåne en guidad höstvandring
söndagen den 28 oktober mellan Bökestad och Östafors, en av de allra första etapperna
som invigdes år 1978.

Tillsammans vandrar vi etapp 3 på Skåneleden Kust till kust från Bökestad till Östafors, en lätt sträcka på stigar och spångad led genom natur rik på skog och vatten. På vägen passerar vi Raslångens flikiga sjösystem, kuperad och artrik lövskog, rullstensåsar och brusande forsar. Vi får lyssna till spännande berättelser om platsens historiska betydelse, smaka på lokala delikatesser och stressa ner med ett avslappnande skogsbad.

Anmäl dig här senast den 24 oktober!

Program

Vi startar 10:00 i Bökestad med jubileumstal av Mätta Ivarsson,ordförande i Regionala utvecklingsnämnden.

Under vandringen guidar Felicia Eckersten från Force of Nature oss att uppleva naturen med alla våra sinnen i ett så kallat skogsbad. Anders Blidberg från Simontorps kulturvandringar berättar om spännande historiska platser och händelser i området. Vi får dessutom möjlighet att provsmaka lokala delikatesser.Aktiviteten passar för både stora och små, men antalet platser är begränsat. Ange i din anmälan om du är intresserad av skogsbadet.

Ca 15.00 är vi framme i Östafors. Buss avgår sen till Bromölla station. Mer information om etappen samt exakt start- och slutpunkt hittar du på Skåneledens hemsida. Observera att vi vandrar etappen ”baklänges” och alltså startar i Bökestad som på hemsidan anges som slutpunkt!

Obs! Vintertid

Kom ihåg att ställa tillbaka klockan 1 timme till vintertid natten mellan lördagen den 27 oktober och söndagen den 28 oktober!

Matsäck

Ta med matsäck, vatten och varm dryck. Observera att det inte finns någon service eller några vattenposter längs med leden på denna sträcka!

Ta sig hit

Du kan kostnadsfritt åka med vår inhyrda buss. Ange i anmälan om du intresserad av en plats i bussen.

Busstransport till startpunkten

  • Från Bromölla station, vid parkeringen kl 9:15
  • Från Östafors, hållplatsen vid gamla lanthandeln kl 9:40 Detta är vandringens slutpunkt och här finns möjlighet att parkera.
  • Ankomst Bökestad, vandringens startpunkt kl 10.00

Busstransport från slutpunkten

  • Från Östafors ca 15.00
  • Ankomst Bromölla station ca 15.30
  • Tidtabell för vidare resa finns på skanetrafiken.se

Kläder

Använd vattentåliga skor eller kängor och packa ner en lätt regn-och vindjacka för att vara på den säkra sidan. Klä dig gärna i flera lager med underställ närmst kroppen och packa ner en varmare fleece eller liknande att ta på vid fikastopp eller när du står stilla.

VARMT VÄLKOMNA!